Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Až mě opět někdo obviní z toho, že jsem Okamurův článek nepochopil, protože "nechápu psaný text", odkážu ho přímo na Váš článek, ten vše vysvětlí stručně a jasně R^ ušetřil jste mi spoustu času a zbytečného psaní R^ karma R^

0 0
možnosti

A jak vypadají historické zkušenosti trochu novější?

1) Krade se tak, jak se nikdy nekradlo (s výjimkou roku 1948)

2) Lže se stejně co do intenzity, jen trochu jinak co do kvality

3) Zloději a daňoví podvodníci bohatnou, poctiví lidé chudnou

4) Zemědělci a dělníci se bojí o živobytí

5) Pýcha a arogance vládnoucích je bezbřehá 6) V době, kdy si národ utahuje opasky, poslanci a vláda přecházejí na kšandy 7) Marnotratnost vládního aparátu nezná mezí 8) Úředníci se množí jako mikrobi a zatížení byrokracíí roste Kdy se za to na svém webu KDU-ČSL jako spoluviník omluví?

1 0
možnosti

Okamura není ještě ten pravý politik, který se musí spojit i s čertem, lhát, taktizovat, slibovat.... aby něco dokázal. Jinak ho politické mlýny rychle semelou. Faktem ale je, že zčeřil hladinu a řada jeho postojů je kvalitních - především vidí problémy doma a nesvádí všechno na Brusel. Co nabízí takový ODS Sobotka? Nepřechylování ženských jmen. Nebo Fischer pružný přístup k EU - souhlasíme jen s tím, co nám nasype. Takové kamarády bych ve spolku mít nechtěl. Samozřejmě všechno má svůj limit.

1 0
možnosti

Z71d82e49n28a 94K41o82č14í

19. 12. 2012 23:10

Ano, tak nějak to skutečně je. !!

0 0
možnosti

K11a76r14e83l 49S75a25i60d54l

19. 12. 2012 10:00

A musím Vás upozornit, že i KSČ byla zvolena demokraticky, nicméně pokud znáte naši historii, pak jistě víte, že se ihned po zvolení demokraticky nechovala. Ovládla klíčové silové resorty a státní správu, především bezpečnostní složky, do jiných stranických sekretariátů infiltrovala své donašeče a insidery a začala demokratické principy společnosti velice rychle rozkládat. --Že jste jí v tom 40 let pomáhali jako součást národní fronty?A co vaše chování po roce 89?Politická prostituce v přímém přenosu!Pokud chcete kázat morálku,tak vy z KDU určitě ne!!!

9 3
možnosti

Ještě bych k předchozímu dodal, že v době od června 1945 do února 1948 bylo z politických důvodů zbaveno majetku a/nebo popraveno více lidí než od března 1948 do listopadu 1989. Za tuto krátkou předkomunistickou dobu také republiku z politických důvodů opustilo více lidí než za celou dobu komunistické moci. 

*

Netvrdím, že bych rád volil pana Okamuru. Asi bych ho nevolil - nejsem si jist. Ale velmi podezřele na mne působí způsob jeho vyřazení a proto, pokud se mu podaří dostat se zpět do hry, bude v mých očích při rozhodování o volbě mít větší šanci na můj hlas. Na rozdíl od Vás fandím vždy těm pronásledovaným.

6 3
možnosti

Velmi  podezřelé vyřazení? Pan Dlouhý byl také velmi podivně vyřazen? Toho také někdo pronásleduje ? Pan Okamura se sám prezentuje jako oběť a má s tou hloupostí dost úspěch....

5 3
možnosti

Pane Jurečko, nemáte pravdu, když tvrdíte, že KSČ byla zvolena demokraticky.

NEBYLA.

Po válce u nás demokracie obnovena nebyla. Povoleny byly pouze čtyři politické strany a svoboda slova byla silně omezena a lidé byli tvrdě zastrašováni politickými procesy na základě presidentských dekretů.

Obecní samospráva nebyla obnovena a místo toho, aby si občané v obcích své záležitosti spravovali sami, vládli jim NEVOLENÉ národní výbory. 

Převzetí moci komunisty v únoru '48 a následný poloteror byly jen pokračováním a zcela logickým vyústěním předúnorové cesty české politiky, na níž tehdejší ČSL plně participovala. 

Tehdejší parlament nebyl ustaven demokraticky a nejen KSČ, ale ani ČSL, do něj nebyla zvolena demokraticky. Proto také nenásledoval demokratický vývoj.

3 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik