Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Současné pravicové strany mají vždycky plnu hubu keců před volbama. O svobodě jednotlivce, odpovědnosti, štíhlému státu, který by nevýsaval ty pracovité a odpovědné a dává to docela dobrý smysl. Jenže po voblách to jsou právě ony, které vysávají 95% obyvatel této země dvakrát tolik. A co hůř, dneska jejich program a vládnutí už ani nenese žádnou pozitivní stopu, čím by této zemi nebo jejím lidem mohli pomoci. Ke štestí jim i jejich poslední zbytkům voličů bohužel už stačí prakticky jenom to, koho by tzv. podělali (socky, důchodce, invalidy ...).

1 0
možnosti

Demokracie je vláda lidu prostřednictvím volených zástupců ve prospěch toho lidu.

(Ne ve prospěch těch zástupců, jejich kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů, jak jsme toho svědky u nás.)

Ovšem naslouchání přání lidu je okamžitě ocejchováno jako populismus. "Reformy jsou nezbytné." Lid nechápe dobro škrtů. Lid si žil nad poměry a bude za to finančními trhy po zásluze potrestán. Ty trhy jsou totiž zřejmě nadané nějakou božskou schopností zcela spravedlivě trestat a odměňovat. A tak se zdá, že nejlepší je v demokracii nenaslouchat lidem vůbec. Lidé by chtěli mít nějaké sociální jistoty a nechápou, že ty mohou mít jen finančníci - když přivedou nějakou banku na buben, odchází s mnohamilionovými bonusy a banky budou sanované z peněz poplatníků.

Lidé by chtěli, aby spravedlnost fungovala pro všechny a ne jen pro ty, kteří si ji zaplatí. Samý populismus, že?

A tak se zdá, že jakákoliv volby lidu vede ke stejnému výsledku - zase se jim něčeho příjemného ubere a něčeho nepříjemného přidá....

2 0
možnosti

P78e17t55r 66N22ě21m22e38c

11. 3. 2013 23:24

Citace:"A kolik že poslanců vstoupilo do druhého pilíře?Podle našich informací jeden a tři se k tomu chystají. " Otazka zni: podle vasich informaci jeden, kolik ale doopravdy?

1 0
možnosti

A proč by to dělali ?  Ten druhý pilíř není pro lidi s nadprůměrným příjmem.

2 1
možnosti

J89a13n 82H90l19e30d63í46k

11. 3. 2013 23:11

Obdivuji vládu, zejména min financí, že stále dokáže s tak nízkými příjmy jakž-takž utáhnout ty obrovité mandatorní výdaje, které den po dni prudce stoupají. Sociál dávky, invalidé, penzisté, armáda, školství bez školného i pro cizince, stále náročnější zdravotnictví se stále dražšími přístroji a léky, soudnictví, vězeňství, bafuňáři v rudých odborech, sport a všichni nespokojeně natahují pracky a loudí: přidejte--přidejte, nebo !!!  A čím méně je kritik současného stavu něčím užitečný--- tím více ječí a vyhrožuje.

2 3
možnosti

Nejen to, jak vláda dokáže se svými kámoši z rozpočtu vykrást ještě 100 mld. ročně cestou 3x dražšího kilometru dálnice než v Německu (při zhruba stejném reliéfu krajiny), Pandurů, Gripenů, S-karet, v poslední době vůbec IT a pod. ?

Jsou to prostě naši malí géniové, že?

8 2
možnosti

A kdy si uvědomí páni poslanci, že schválením  transformace penzijních fondů původní III. pilíř zazdili. Změnili nezměnitelné podmínky smluv o penzijním připojištění ve prospěch majitelů penzijních společností a penzijní připojištění po 18 letech existence v podstatě odepsali. Ale II. pilíř bude věčný. Dřív to býval Lenin (v Ječný).

1 2
možnosti

1/ no, neznám data, ale myslím si že většina poslanců je starší 45-50ti let, a v tomto věku se opravdu II.pilíš asi již moc nevyplatí. 

2/ dle mých osobních zkušeností většin lidí z mého okolí má 1-2 děti, a víc ejich nechce, le nikoli z fin.důvodů, sle z důvodu že si chtějí také svůj život "užít" ... . Jen minum říká, že důvodem jsou peníze a i to je v jejich případě hpdně sporné ...

3 2
možnosti

Myslím, že zdůvodnění II. pilíře je nesmysl a jen pokračování následujícího procesu:

Pokud snížím daně firmám (a u nás to snížení v minulých letech činilo 20 %-ních bodů) a zavedu rovnou daň z příjmu (kromě nás ještě Rusko a pobaltské státy), abych "netrestal úspěšné", jak říká p.ministr Kalousek, má to svoji druhou stranu, o které se už nemluví - musím potrestat chudé. A tak zvýším DPH a spotřební daně. A zdaněním spotřeby, která u nejchudších tvoří většinu výdajů (oni nemají možnost vytvářet úspory) je postihnu nejvíc. Bohatých a firem se to prakticky nedotkne.

7 3
možnosti

jestli si myslíš, že zhoršovaní poměru plátce dní : důchodce, je výmysl, tak to sorry.

Problém není v potřebě zavést II.pilíř. problém je v jeho nastavených parametrech/podmínkách

2 2
možnosti

Osobně si myslím, že počet dětí v rodině, více než vysoké životní náklady způsobené i mj. nárůstem DPH, ovlivňuje "amerikanizace" našeho života. Stále více mladých má zájem o profesní kariéru a vysoký plat  než o rodinu. Tento karierismus se bohužel začíná ve velké míře projevovat i u žen, pro které je důležitější kariéra než dítě . Další faktor je touha po svobodě, se kterou dnes souvisí i zájem cestování a nezávazné pobyty v zahraničí. Tedy volnost a cestování je důležitější než rodina. Teprve na třetím místě jsou finance. Mladí si hlavu s penězi nikdy moc nelámali. No a pokud nebudou děti nebude ani průběžný důchodový systém. A protože se u nás netunelují pouze tunely, ale vše, co ve velkém dobře sype, tak II. pilíř může být zdrojem příjmů i pro "neklienty". Vždyť i nám odešly do věčných lovišť i některé zdravotní pojišťovny a tam, na rozdíl o "důchodové pojišťovny" šlo z hlediska  klientů o h ......

6 0
možnosti

Částečně máte pravdu, ale znám i hodně těch zodpovědných dobrých rodičů, kteří mají dvě děti a rádi by měli třeba ještě jedno či dvě, ale řeknou, že by to již finančně neutáhli a to nejezdí na zahraniční exotické dovolené atd. Řeší otázky bydlení, cestování (větší auto), náklady na jídlo, školu atd. Rozhodně tato vláda nejde cestou odstraňování překážek, které rodiče mají (byť vím, že je vždy měli a mít budou, sám jsem z pěti dětí).

4 1
možnosti

Faktická připomínka:

Pokud byla sazba DPH zvýšena z 10 na 21%, jedná se o zvýšení o 11 procentních bodů a nikoliv o 11%.

Zvýšení ceny plen z titulu uvedené změny sazby DPH činí 10%.

6 0
možnosti

Děkuji, máte pravdu.R^

2 0
možnosti

a proč by vstupovali, když se na důchod zajistili jinak a ve zcela jiných řádech???

8 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik