Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ještě něco, pane Jurečko. Jakou autoritu může mít místopředseda strany, která má ambice dostat se do Parlamentu, který nezná ani základy slušnosti a svému politickému sokovi, byť komunistovi, buransky v nadpise tyká a slovo pan je pro něj zřejmě sprostým. Nevšiml jsem si, že by  třeba ten Grebeníček s někým mluvil takovýmto tónem a povyšoval se nad jiné. Uvědomte si, že i takový způsob, jakým se projevujete, o vás mnohé vypovídá a je smutné, že i ti komunisté se projevují slušněji, než křesťanský demokrat. Možná lidovec...:-PRv

5 4
možnosti

Naučte se psát spisovně česky nebo se uklidněte předtím než začnete druhým číst levity. Jak autor, tak Vy jste se pustili do psaní v emocionálním rozrušení a je to vidět.

0 6
možnosti

Předpokládáte u pana Grebeníčka svědomí? Naivo!

1 5
možnosti

Myslel jsem, že se KDU-ČSL stává opět volitelnou stranou, ale když čtu tuto demagogii jejího místopředsedy, začínám vážně pochybovat. Nemám rád komunisty, ale když vidím to, jak nechutně si na nich kde kdo nahání politické body a neštítí se přitom naprosté demagogie, je mi to odporné. To, co se strhlo kolem Grabeníčkova projevu, je prostě nechutné překrucování. Grebeníček jasně protestoval jenom proti tomu, aby se tvrdilo, že Jan Palach svým činem bojoval proti komunistickému režimu. To je však lež. Svým činem protestoval proti okupaci a proti normalizaci, proti nečinnosti lidí. Těžko byl krátce po pražském jaru odpůrcem samotných komunistů, protože těm reformním zcela jistě fandil. Taková byla prostě doba. Ti, kteří to dnes popírají jsou naopak lháři a měli by se omluvit. Nevím, proč k tomu proto populisticky vyzýváte Grebeníčka. Neznalé svou demagogií možná přesvědčíte, před těmi, kteří o tom něco vědí, však ze sebe děláte hlupáka. A nejen vy. Bohužel i média. Tento server o Grebeníčkově prohlášení například v nadpise napsal: "Grebeníček zpochybnil Palachovu oběť." Může tohleto napsat seriozní médium, když ve skutečnosti měl nadpis znít "Grebeníček zpochybnil důvody Palachovy oběti"?

6 3
možnosti

D35a83v79i28d 77K88r69á46l

27. 3. 2013 7:52

lidovec žádá omluvu a přitom zapomíná, že to společně táhnul v nf spolu s ksč a čss;-D

5 2
možnosti
Foto

"Kdyby zde komunistická totalita nebyla, pak by nikdy nedošlo k zoufale burcujícímu činu Jana Palacha".

Za prvé kdyby chyby, za druhé platí, že ještě tehdy ta komunistická totalita měla masovou podporu, a to nejenom komunistů, ale i třeba kvůli odsunu sudetských Němců.  Kdyby komunismus neexistoval, tak si ho právě proto Češi vymysleli.  To dokazují všechny tehdejší výzkumy veřejného mínění. Komunisté Dubček a Svoboda a Smrkovský byli nejpopulárnějšími politiky v zemi. Téměř nikdo o nějakém kapitalismu ani neuvažoval.

A kdyby dnes Jan Palach žil, tak by svými názory byl přiřozován ke krajní levici.

Všechna čest Janu Palachovi, ale vy si na něm pouze přihříváte sovu polivčičku.

7 2
možnosti
Foto

Demagogie non plus ultra, pane Řezníku, protože kdo jiný mohl změnu přinést, byť proti své vůli, než "vedoucí síla ve státě a tím byla KSČ", která si tu moc uzurpovala. Tedy, zase logicky, masy podporovali ty, kteří s tím hýbali trochu směrem, který sliboval něco lepšího. Národ neobdivoval tuto ideologii, ale logicky podporoval pozitivní změny. S nadsázkou řečeno, kdyby s tím hýbl nacionální socialismus, tak by podporovali nacionální socialismus, ale to neznamená, že se s tím ztotožňovali, tedy se s tím neztotožňoval ani Jan Palach. Polívčičku si přihřívá komunista Grebeníček, k němu by se šikli pánové Svoboda a Dubček, ale kupodivu, nějak se k nim moc nehlásí.

1 1
možnosti

S komunisty jsme měli po revoluci naložit úplně jinak. Neříkám, že Rumunsko by byl náš vzor, ale tady se přinejmenším mělo zakazovat bývalým agentům a prokazatelným ideologům,jakákoli činnost ve vrcholné politice a ve státních zájmech. Jediné co mě děsí, že si právě tito agenti a podobní přisluhovači tehdejší šikany národa dnes otevírají h..u ze všech nejvíce. Taky je na zamyšlenou, proč se při dnešním demokratickém zřízení upálilo tolik lidí z ekonomických a jiných důvodů. Myslím, že ani dnes to s vládou nehne, že se zapálil, hořel a uhořel....xy... z xy..... .

3 6
možnosti
Foto

A co jiného dělá lustrační zákon?

4 2
možnosti
Foto

Komunisty rád tedy opravdu nemám a z Grebeníčka mám osýpky, jen jak ho vidím.Ze Semelové dokonce mně hrozí šlaktrefení. Škoda, že ji nepoznal p. Vláčil- obsadil by ji do filmu "Kladivo na čarodějnice"- nemusela by se ani  líčit a měnit styl mluvy.

Ale - s Janem Palachem má Grebeníček svým způsobem pravdu. Jsem už žel pamětník, byl jsem i na pohřbu JP.

Po "ukončení" pražského jara ruskými tanky měli u drtivé většiny národa podporu tzv. reformní komunisté.Národ se stavěl proti vracení poměrů před r. 68. Těžko to dnešním mladým vysvětlovat- tehdy ( 67-8) bylo - nebo se nám zdálo- maximem možného reformovat komunismus v jakýsi hybrid- snad s lidskou tváří.Až později a docela pozvolnu jsme začali chápat nesmyslnost  , nemožnost a dá se i říci zrůdnost komunismu. To však bylo až mnohem později.

Dá se tedy říci , že JP se upálil na protest proti normalizaci a nástupu starých stalinských struktur.Toť vše.:-(

7 2
možnosti

Pane, vy si asi moc nepamatujete rok 89, ale tehdy se často křičelo na náměstích "20 let jsme čekali". Víte co to znamená? Měl byste. Lidé nečekali to, co tu je teď, to rozhodně ne. A vaše strana byla u všech všiváren za posledních 23 let popřípadě vaši bývalí vysocí představitelé. Primitivním výkřikem na blogu voliče neseženete. Už vás pánbíčkáře prokoukli. :-)

6 2
možnosti

Jo pane Jirousek, to musíte brečet u jiného hrobu. Prognosťáci s estebákama už všechno měli dávno naplánováno. Rozkradli vše s pomoci neviditelné ruky trhu a mafie. Tuším, že lidovci čuměli jako my8-o.

1 3
možnosti
Foto

Vážený pane Jurečko ! Režim, ve kterém žijeme, se jmenuje demokracie. Nyní, když byl stát a potažmo i jeho obyvatelé okradeni o tolik hmotných statků, je jim dopřána alespoň jakási tzv. svoboda slova. Tu pan poslanec Grebeníček přirozeně využívá, přičemž zastupuje občany, kteří jej volili. Nevím tedy, proč by se měl omlouvat, navíc ausgerechtet Vám, který jste personálně spojen se stranou, která spoluzodpovídá za systematické ožebračení běžných občanů tohoto státu prostřednictvím tzv. církevních restitucí Rv

6 8
možnosti

Pane Macku, pokud Vy nechápete, zač by se měl omlouvat pan Grebeníček, pak Vás lituji. Jsou zde jasná nezpochybnitelná historická fakta. Jako vnuk svých dědů zemědělců, vím moc dobře, jak se chovali členové KSČ po roce 1948, především v letech padesátých při násilné kolektivizaci. Věřím, že máte alespoň základní znalosti naší historie.

6 7
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik