Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak předžalobní výzva možná povinná je. Problém je realizace. Hodně častý důvod exekuce je nezaplacení složenky, která přijde jen poštou a na špatnou adresu. Někdy i vinou odesilatele nebo pošty.

Často má věřitel k dizpocici telefon a email a tyto kanály nevyužije.

Ale pokud to má být nějak normováno zákonem, je třeba do toho zapojit datové schránky, které by byly zdarma i pro nepodnikatele.

Další věc je korupční zákazka realizace datových schránek pro Českou poštu. Kvůli tomu by se neměla zatracovat dobrá myšlenka datových schránek.

Schránky by měly být postavené na OpenSource a provozované přímo státem, tedy na státním serveru.

1 0
možnosti

Exekučním řádem byla u nás dána pozorohudná příležitost vzdělanějším grázlům přeměnit se v reálnou mafii - a oni toho vážně využili.

A mafie skutečně vznikly a pracují nejen Vámi popsaným způsob, ale například tak, že nejprve někomu vnutí půjčku s splátkovým kalendářem takovým, aby při sebemenším prodlení (u lidí potřebujících malou půjčku dochází k prodlení obvykle před Vánoci, u lidí s větší půjčkou k tomuto prodlení dochází zpravidla v létě) se půjčka stala splatnou celou v šibeničním termínu, což dlužník splnit nestihne a tak bude exekvován jeho majetek - dům či byt. A dražba tohoto nemovitého majetku se odehrává zpravidla mimo obec jeho umístění a bez nějaké zvláštní inserce a publicity - hodně pod cenou si ji koupí jeden z členů mafie a výtěžek dražby sama dražba ihned spolkne. Teprve pak je nemovitost prodávána za normální tržní cenu na otevřeném trhu.

A samozřejmě ten trh s malými pohledávkami, jak jste ho popsal, je těmito mafiemi ovládán dokonale a v úplnosti.

Ale protože koláč se zmenšuje, dochází stále častěji k exekucím na nepravdivé vymyšlené pohledávky a tam se do dělení kořisti zapojují už i soudci.

Situace je mnohem vážnějši a hrozivější, než jak jste ji Vy nastínil.

1 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik