Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor článku má  pravdu, církev v minulosti udělala několik chyb, např. mučením nutila farníka přiznat, že je kacíř. Po přiznání kacíře předala světskému soudu, který jej odsoudil k upálení. Majetek po upáleném získal pán panství, který podle ustáleného zvyku část majetku daroval církvi k podpoře tažení proti kacířům. V daném případě např. louku.

- Tuto louku po roce 1948 řádně zvolená vláda Národní Fronty (KSČ, strana Lidová, Socialistická strana) církvi na základě zákonného opatření zabrala.

- Cena celého pozemku v dnešní době by byla 100 000 Kč.

- Na pozemku však obec za své peníze vybudovala prodejní areál s infrastrukturou a tím pozemek zhodnotila na 2 000 000 Kč.

- Zastavěné pozemky se církvi nevrací, církev dostává finanční náhradu, která se však neovíjí od ceny pozemku zabaveného církvi (dnes 100 000 Kč), ale od ceny celého zhodnoceného pozemku obcí ( 2 mil. Kč). V tom je zejména zločinnost  církevních restitucí a vznik křivdy směrem ke státu, tedy k nám všem. Proto podporuji snahu vznikající vlády k nápravě křivd způsobených církevní restitucí.

3 9
možnosti
Foto

Konkretizujte tento příklad ... po kterém upáleném či umučeném ta konkrétní louka je ..... Já tvrdím, že si jen vymýšlíte, nebo přímo sprostě lžete a pomlouváte.

Dáváte k uvěření tvrzení o nějaké louce - dejte tedy konkrétní údaje - kdo byl ten umučený, nebo upálený, kde se ta louka nachází ..... takto si jen cucáte z prstu nějaké pofidérní lži a nemáte jediný důkaz pro svá tvrzení.

Já bych takto mohl začít tvrdit, že jeden občan S.Ž. doma hajluje a má pokoj vytapetovaný obrázky Hitlera ..... pokud neřeknu, že jde o nějakého konkrétního S.Ž., tak je to jen obyčejné plácnutí do vody ....

4 0
možnosti
Foto

Vážený pane, vzhledem k tomu,že u nás nikdy nedošlo k odluce církve od státu, tak v tom r. 1948 šlo fakticky o správní úkon asi v tom smyslu, jakým by bylo zpětné převedení majetku krajů na stát, nebo naopak. Kalkulace nějakých výnosů či finačních náhradách za nevydaný majetek je prostě mimo mísu.

2 7
možnosti
JC

Je stěží uvěřitelné, jak jste zrovna Vy začal poslední dobou lhát.

4 0
možnosti
MP

Každý by si měl spočítat, kolik dělá jedno a půl promile ze svého platu. Pak by se jen ztrapnoval tím, že to zatíží náš rozpočet. Kolik nás stojí solárky a přes 800 mld. dluh Sobotky při konjunktuře a HDP 7%?!?

5 1
možnosti
Foto

Konečně někdo pochválil Sobotku  a ČSSD za ten 7% růst. Kdeže loňské sněhy jsou.

0 1
možnosti
JC

Nemáte pravdu: stát nerozhodl o tom, že bude hospodářsky zabezpečovat církve až po zabavení jejich majetku, ale současně s tím. Právě ten závazek státu hospodářsky zabezpečovat církve byl de iure odůvodněním zabavení církevního majetku.

2 0
možnosti
KV

A co takhle udělat rozbor, zda má smysl ještě více zadlužovat již tak dost zadlužený stát?

Moc by mne zajímalo, k čemu byste došel... ;-) ... Nuže?

0 4
možnosti
HM

finanční náhrada obnáší asi dvě miliardy korun ročně ,což je asi dvě promile ročního rozpočtu s porovnáním velikosti fotovoltaického tunelu (44,7 mld.Kč)

6 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik