Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

S článkem pana ministra Jurečky zcela souhlasím ...

Co znamená dítě .... ? Jakou má hodnotu...? Co je to rodina...?

Doporučuji přečíst knížku Chiara Corbella Petrillo: "Narodili sme sa a už nikdy nezomrieme. Je možné, že je tato knížka vydaná už i v českém jazyce. Dá se objednat na internetu.... Přečetla jsem ji za dvě noci a před vyzrálostí tohoto manželského páru smekám...  Knížka již obletěla celý svět a vůbec se tomu nedivím.... Jde o neskutečně - skutečný příběh...

1 0
možnosti
MZ

Jsem hrdý nevolič této zpátečnické a netolerantní strany, která nemá v moderní politické scéně místo. Tato strana je více zatvrdlá než komunisti. Pan Jurečka sice argumentuje, proč to není nutné tento zákon zavést a já se na druhou stranu, co tomu brání. JAký je argument proti zavedení kromě toho, že "to není velký problém".

0 5
možnosti
Foto

Mno, že "argumentuje" je silný slovo....:-)

0 0
možnosti
JP

Pan Jurečka dokladuje, že celkem cca 1500 registrovaných homosexuálních párů v ČR pečuje dnes o asi 50 dětí, které pochází od jednoho z páru. Toto nedorozumění o právu druhé osoby na dítě osoby první, je nazývané bezprávím. Je to důsledek nespravedlivého zákona o registrovaném partnerství, kterým se stát stará o páry, které nemohou mít své děti kvůli své jednopohlavnosti. Nespravedlnost zavádí tento zákon nejen do vztahu k dětem. Dítě má podle úmluvy o právech dítěte totiž právo na rodiče - otce a matku. Tento nespravedlivý zákon bere dítěti prakticky asi většinou otce. Stát má pečovat o rodiny a manžele i děti, o jejich práva. Zákon o registrovaném partnerství je třeba zrušit, protože jeho působení pokračuje ve hře na manželství bojem o děti, na které nemá druhý v páru žádné právo.

7 3
možnosti
PBN

pardon to mělo být plus

0 0
možnosti
JT

J61o72s85e82f 14T75r20n70k74a

10. 10. 2014 11:08

Víte ještě štěstí že se nezkoumá vhodnost heterosexuálních páru k tomu vychovat dítě ... To by totiž těch dětí moc po republice neběhalo ...

12 0
možnosti
JC

I k tomu žel může dojít. Pokusy k tomu už byly v maoistické Číně a polpotovské Kambodži (Kampučii). Tehdy se určovalo, kdo si koho vezme a zplodí s ním dítě a kdo se oženit/vdát nesmí.

0 0
možnosti
ŠŠ

Ten zákon ale není o tom, zda homosexuální páry mohou vychovávat děti, homosexuální páry již dávno děti vychovávají, bez ohledu na to, zda je v tom stát podporuje nebo ne. Tady jde především o to, že pokud již nějaký takový pár dítě vychovává a biologické matce(nebo otci) se náhodou něco stane, nemá  ten druhý na dítě vůbec žádné právo, tedy především nemá to dítě v tuto chvíli právo bydlet s tím, koho považuje za svoji rodinu, za svoji matku (otce) a může být odebráno i do dětského domova. Přestože by mohl dál bydlet s druhým z rodičů, tak jak je tomu u heterosexuálních párů. Tak jak je tomu u heterosexuálního páru, kterému bylo umožněno adoptovat nebiologické dítě druhého partnera, protože ho vychovává a miluje. A vychovává a miluje ho stejně, jako "druhý homosexuální rodič" miluje své "nebiologické" dítě.

2 0
možnosti
JC

Není to pravda.

Především není pravda, že "nebiologické dítě" (správněji cizí, nevlastní dítě) miluje otčím nebo macecha stejně jako své vlastní. To pravda není. Téměř nikdy - v této věci se výjimky skoro vůbec nevyskytují. A hlásají to jenom ti, kteří vlastní děti nemají a myslí si, že ty cizí děti mají rádi tak, jako by měli své vlastní, kdyby je měli. (U nelásky k dětem to však neplatí - kdo nemá rád vlastní děti, nemá často úplně stejně rád cizí děti, i když obvykle je ještě více nemá rád).

Dále pak není pravda, že to dítě zůstane při úmrtí svého rodiče v děcáku. Především zůstane v prostředí, ve kterém je, a bude se zkoumat, zda by nebylo lépe, aby toto prostředí změnilo. Tedy nebudou-li o něj mít zájem jeho příbuzní, zejména otec a prarodiče, pak bude-li mít zájem homosexuální partnerka jeho matky, dostane ho zcela jistě do péče.

3 3
možnosti
Foto

A kdo ten dar dává? Nadpřirozená bytost?

1 4
možnosti
MK

pro p. Jurečku ano, pro Vás například matka příroda. Jestli nechápete, co znamená, že např. zdraví je dar a potřebujete rozkrýt, kdo že je dárcem, váš boj...

4 0
možnosti
JK

Právo nemôže byť a nie je absolútne. Sloboda jedného človeka končí tam, kde začína sloboda druhého. Dieťa nie je vec ani domáce zviera. Je to jedinečný človek, ktorý má právo na normálny vývoj - samozrejme v rámci možností. Normálny vývoj u "rodičov"

s deviáciou - bez ohľadu na to, či je alebo nie je vrodená - možný jednoducho nie je.

Nikto nenúti homosexuálov, aby žili v heterosexuálnej rodine, resp. manželstve. Prečo však niekto chce nútiť deti, ktoré s 96 % pravdepodobnosťou sú biologickí heterosexuáli, aby vyrastali v homosexuálnej rodine?

Ešte raz  - deti nie sú vec ani domáce zviera. Sú to jedinečné bytosti, z ktorých každá žije svoj jedinečný a neopakovateľný život. Tak prečo im ho chce niekto ničiť perverznosťou - výchovou v homo rodine?

Podporovateľom tohto "pokroku" úprimne želám jedno - aby v budúcom živote (ak existuje, vylúčené to nie je) vyrastali ako dieťa u homo rodičov. Teda čo si v tomto živote navarili, aby si v tom budúcom aj zjedli.

4 2
možnosti
MH

Mně by bylo upřímně jedno, pokud bych vyrůstala v homorodině v případě, že by mne ty rodiče měli rádi a já cítila lásku. Harmonická a láskyplná výchova prostě stojí nad mužským a ženským elementem výchovy (ikdyž ani ty nepodceňuji), protože je vždycky lepší vyrůstat třeba s babičkou a mamkou v lásce než s otcem a matkou v nenávisti, alkoholu či ubližování. Element otec a matka tudíž stojí až pod láskyplným prostředím. Pokud si myslíte, že rodiče homosexuálové budou ničit nějakou perverzností život dítěti, tak nevím o jaké perverznosti se bavíte. Dítě lásku těch dvou lidí nebude brát za perverzní. Samozřejmně pokud nepřijde nějaký Kostelanský a neřekne dítěti, že jeho rodiče jsou preverzní a dítěti se tak bude snažit ublížit. Pak je ale otázka, co a kdo vlastně tomu dítěti ubližuje. ;-)

7 3
možnosti
MMK

Souhlasím s tím, že žádný homosexuální pár nemá mít právo osvojit dítě. Souhlasím s tím, že žádný člověk nemá mít právo osvojit dítě. Každý člověk má mít možnost osvojit dítě a tu má již podle současných zákonů.  Už vidím jak za pár let někdo vytrhne tu mojí první či druhou větu z kontextu.

3 0
možnosti
Foto

Co bude "za pár let" s vašimi větami, tím se netrapte, vy žuchlo. Budou definitivně zapomenuty už za dvě hodiny až tenhle článek zmizí z titulky idnesu.

1 0
možnosti
Foto

Prosím pěkně, kterých šest ministrů spolu s vámi hlasovalo pro negativní stanovisko?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasim s autorem - jde jen o deformaci detskeho zivota. Jako zastanci svobody je mi naprosto jedno kdyz Karel a Tomas vedou spolecnou domacnost, ale mimikovat manzelstvi, otcovstvi a materstvi je v takovem pripade jen bezohledny experiment s nevinnymi, zacinajicimi lidskymi bytostmi.

6 4
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik