Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dík za vzpomínku na sv. Anežku a její podíl na událostech minulých a snad i budoucích! Zdá se, že naši svatí mají s naším národem svatou trpělivost!!:-) Děkujme jim za to!

0 0
možnosti
Foto

17.listopad jak vidíme, měl velký význam i v zemědělství.

0 2
možnosti
Foto

Z mého osobního pohledu a z hlediska mé tehdejší pracovní i politické angažovanosti režim už padl tak v září 1989. Ale ještě 15. listopadu ráno bych tvrdil, že v Československu se to zvrtne až tak na jaře. Z tohoto důvodu si myslím, že jaksi jak za způsobem potlačení té demonstrace na Albertově, tak i za tou fámou o smrti studenta Šmída byly určité koordinované aktivity, které jako katalyzátor datum toho převratu uspíšily. Snad to mělo výhodu v tom, že zase ta listopadová revoluce proběhla sametově, tedy bez lidských obětí. Je možné, že režiséři těch události v pozadí se trapně mýlili, že nečekali, že ten puč přeroste ve spontánní proces, v jehož průběhu  Čechoslováci přestali bát, zkrátka frázovitě řečeno, lidové masy si uvědomily svou silu (z tohoto pohledu rozhodujícím zlomem byla až ta generální stávka).

2 0
možnosti
OF

Pane ministře, mám nadále nárok na zemědělské dotace i přesto, že jsem byl v SSM a jsem nositelem bronzové plakety BSP. ? Nevíte, kdo je patronem zemědělců ?

Měl byste se za nás pomodlit.;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik