Diskuse

Daňová sleva na dítě musí být pro všechny živnostníky!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Daňová sleva na dítě (jakož i všechny ostatní daňové úlevy)  pro živnostníky  e x i s t u j e .   Stejná, jako pro všechny ostatní.  Pokud živnostník vykáže skutečné příjmy a skutečné náklady, má - jako každý - nárok na zákonem stanovené slevy z daně (ba i na neskutečné bonusy).

   Ovšem živnostník může využít výjimky, usnadňující mu život i výpočet daně a to stanovení nákladů paušálem.  Toto zjednodušení lze využít za jistých podmínek, z nichž jednou je, že se vzdá části slev na dani.  Je to tedy výhradní rozhodnutí plátce daně (a jistě si umí spočítat, která varianta je pro něj výhodnější). Není tedy živnostník nijak omezován v jeho právech.

   Tento fakt musí být jasný i méně inteligencí vybavenému jedinci. Což ve mně vzbuzuje otázky typu, zda jsou ve vedení KDU-ČSL takoví hlupáci, že tak jednoduchou věc nepochopili, nebo tací darebáci, že nepochopení předstírají.

0 0
možnosti

Chcete-li podpořit rodiny a porodnost, zabývejte se i tímto případem:

http://vary.idnes.cz/podvod-zena-zatajila-tehotenstvi-pobirala-nemocenskou-a-materskou-1fx-/vary-zpravy.aspx?c=A150609_135239_vary-zpravy_ba

Je-li u nás něco šíleného, je to právě toto.

0 0
možnosti

No je to podobné, jako když si kdysi OSVČ budoucí matky zaplatili nemocenskou najednou, aby dostali rodičovskou. Snad to také pokoušeli stíhat, nakonec se na to vykašlali a předělali zákon.

0 0
možnosti

Jděte někam s tímhletím populismem! Živnostník si může vybrat, jestli povede účetnictví nebo bude danit paušálem! Stejně tak si tedy může vybrat, jestli dostane nebo nedostane slevu na dítě, tak jakápak diskriminace?! Co je tohle za primitivní demagogii?! A to říkám jako živnostník, který letos poprvé využil paušálního zdanění a díky tomu ušetřil 75% z částky, kterou měl původně zaplatit, kdyby paušálu nevyužil.

2 3
možnosti
Foto

Máte pravdu. Já jen tvrdím, že toto opatření není systémové.

Ačkoliv.... takových nesystémovostí už tu máme, tam můžeme klidně brát další, ne?

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, takové opatření je nesystémové, podpásové a vyděračské. pokud se jedná o úlevu na dítě, vlastně dotaci státu (něco jako přídavek), pak by to měli dostávat všichni. Pokud se stát tímto hlásí k zájmu o růst populace, pak podmíněná vazby na paušály je nesmyslná a ubohá.

Je určitě správné, že se zajímáte o tuto oblast, což jako strana máte ve svém programu. Kromě toho je však mnoho dalších problémů, kde se asi necháte válcovat Babišem a budete ustupovat. Škoda. Dost lidí zklamete.

3 1
možnosti

Já vidím jako nespravedlnost daňové paušály.

Nechť každý vede řádné účetnictví a řádně předkládá přiznání k dani z příjmu a pak se mu tam vejdou i ty děti.

0 4
možnosti
Foto

Nevím, čí jste agent;-), ale máte mezery.

Oni totiž i ti, kteří využijí paušál, musí daňové přiznání předkládat. A, kupodivu, se tam děti nevejdou.

5 0
možnosti