Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Když se mi někdo vláme do domu, považuji za své svaté právo ho nepřijmout a starat se něj jako o vítaného hosta. Bez ohledu na jeho motivaci.

5 0
možnosti
MK

Rv Nesouhlasím s Vámi pane Jurečko. Zdravotní kontrola nemůže být úplná a o bezpečnosti ani nemluvě. Většinou jsou to muslimové a nikdo nemá na čele napsáno, zda je "umírněný" nebo radikál. Přesto jsou bez kontroly vypouštěni do českého prostoru. EU selhala na celé čáře, my se na ni jen vymlouváme, abychom zdůvodnili své nic nedělání.

Z titulu bezpečnosti musí platit: žádnému muslimovi trvalý pobyt!

12 3
možnosti
PRB

1) Není na místě ohánět se pořád podobenstvím o Milosrdném Samaritánovi. To je demagogie. Ten si mohl zvážit situaci a vyhodnotit, na co má, a na co ne. A pomohl jednomu a krátkodobě. Dnešní situace je v podstatě invaze nejasných skupin, vyhodnotit se moc nedá a ze strany EU ani nechce. 2) Jsem stále toho názoru (a existují k tomu i slušné prameny a texty), že EU tuto krizovou situaci v podstatě vyvolala, viz plány na Unii pro Středomoří a dávání přednosti pracovním silám z islámských zemí před lidmi z nových zemí EU. A doporučoval bych pozornosti tzv. Zprávu skupiny Moudrých (!!!) ustavenou z iniciativy Předsedy EU (tehdy socialisty Romana Prodiho), z roku 2003, její název: Dialog mezi národy a kulturami v Evropsko-středomořském prostoru. V italštině zde:

http://ec.europa.eu/dgs/policy_advisers/archives/experts_groups/docs/rapport_complet_it.pdf

5 2
možnosti
JR

J51a55r69a 64R90a51n27k

31. 8. 2015 3:07

Mela jsem pocit, ze jste katolicky knez, pane Benesi, asi jsem se zmylila:-(

3 2
možnosti
AK

Vyzýváte nás k zamyšlení, dobrá. Zkusme to třeba takhle:  

USA za podpory EU (nebo i bez ní) přece činí vše pro to, aby svět zbavily bídy, diktátorů a teroristů a aby učinily svět bezpečnější - říkají média.

Tak jak to, že lidé v celém širokém pásu zemí mezi 20. a 40. rovnoběžkou už ve svých vlastních zemích nemohou žít a s nasazením životů a posledních peněz utíkají do Evropy?

Já si pořád myslím, že se tam někde musela stát chyba.

Kdybychom ji dokázali najít a odstranit, možná bychom nemuseli vést tolik diskuzí na téma kdo to bude platit a co s nimi budeme dělat.

Prostě by si doma žili spokojeně dál...

Odstranit příčinu - to by bylo dobré řešení, ne?

3 2
možnosti
JR

J14a73r98a 43R42a62n28k

31. 8. 2015 3:13

Tak pokud stale jeste verite panu Klausovi, znamemu to klimatologovi, ktery neveri, ze morska hladina stoupa, nevi nic o tropickych lesich, ale vi, ze cela Afrika je nesmirne urodna, proto Masai uz prestali byti pastevci - neni co past a neni kde past, ale on pojede stale svou mantruRvVelkou cast comodit v Africe vysali Cinane, aniz by zamestnali mistni, ale privezli si na to sve vezne a jaksi nikdo zde asi nevidi mezinarodni zpravy, kde Boko Haram unasi cele skoly, zlikviduje dalsi stovky deti pouhymi macetami, zustanete sedet v chatrci a cekat na "knock knock....who is there"?:-/

1 7
možnosti
AK

Proč hned hysterie nebo nenávist?

Většina občanů jen říká imigrantům klidně a rozvážně: "Ne, děkujeme, nechceme."

9 2
možnosti
JR

J49a39r59a 53R32a18n56k

31. 8. 2015 3:14

Takze ta rceni o opicich a postrilet zde neexistovala?8-o

2 1
možnosti
PS

P74e90t50r 94S65k56á18c64e98l

30. 8. 2015 21:55

Připomínám: Za dobrotu na žebrotu. Více v článku:

http://hannig.blog.idnes.cz/c/470695/viridiana-aneb-za-dobrotu-na-zebrotu.html

S přistěhovalci, kteří sem jdou jako vosy na med, máme zkušenosti stovky roků. Vůbec se nepřizpůsobili kultuře našeho národa a jen mají snahu jít tam, kde "je dobre". Řekl to jeden z nich v Kotli paní Jílkové.

Takže kde se kdo zrodí, tam se i hodí. Staré Valašské přísloví. Což mi připomnělo výrok pana Ludvíka Vaculíka směrem k emigrantům:"Jdou to tam zmrvit"! Viz např. hráče kopané z Afriky a odjinud, jak nikoliv agresivně, ale sprostě hrají rytířskou hru zvanou fotbal. Za cenu porušování pravidel hry chtějí vyniknout, vydělat peníze. Jak smutné zjištění.

Pan autor je mi sympatický profesně, ale v tomto s ním nesouhlasím. II.sv. válku a odobí po ní vzpomínáte jako proč? Před 100 lety totiž naši předkové neutíkali, ale po I. sv. válce zakládali spolky (Orel, Sokol) a budovali školy, hřiště. Proč uprchlíci u nich doma nehloubí studny, aby jejich ženy a děti nemuseli denně chodit několik km pro vodu?

Úsilí našich předků nemůžeme jen tak hodit za hlavu, jsme povinni pokračovat v jejich odkazu. A ten nezní tak, že "musíme" přijímat jiné národnosti, budovat ohrazené a hlídané ubytovny. Máme svých problémů (nepřizpůsobivá vrstva populace, půl milionu nezaměstnaných) dost. Mimochodem, co učinil pan ministr radikálního pro úbytek nezaměstnaných? V zemědělství je radost pracovat, takže jak se stát stará o rozkvět zemědělství? Ale konkrétně, ne házet (prat, bušit) čísly! 

Zdravého rozumu je nám třeba...R^

10 1
možnosti
Foto

Pane Jurečka, už snad tisíckrát byla vyvrácena jakákoli paralela mezi imigrací našich lidí na Západ v minulém století a současnou imigrací.

Přesto se stále pokoušíte srovnávat nesrovnatelné! 

Strčte si tuto Vaši hloupou demagogii laskavě za klobouk a přestaňte tady odkapávat ten "lidumilný křesťanský jedovatý med"! Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly a na Vás to platí dvojnásob.

20 2
možnosti
JR

J56a84r73a 16R53a53n38k

30. 8. 2015 21:32

Jaky melo vliv Prazske jaro?

Cultural impact

The Prague Spring deepened the disillusionment of many Western leftists with Soviet views. It contributed to the growth of Eurocommunist ideas in Western communist parties, which sought greater distance from the Soviet Union, and eventually led to the dissolution of many of these groups.[82] A decade later, a period of Chinese political liberalization became known as the Beijing Spring. It also partly influenced the Croatian Spring in Yugoslavia.[83] In a 1993 Czech survey, 60% of those surveyed had a personal memory linked to the Prague Spring while another 30% were familiar with the events in another form.[84] The demonstrations and regime changes taking place in North Africa and the Middle East from December 2010 have frequently been referred to as an "Arab Spring".

0 4
možnosti
MK

Pane Jurečko,

děkuji za upřímnost. Mám na Vás pouze pár otázek:

Proč značná část lidí v nouzi hledá azylv zemích s nejvyšším materiálním standardem? Proč cestují až doNěmecka, Švédska, Británie? Proč organizují vzpoury (Bělá pod Bezdězem), když jsoupři své cestě zadrženi v jiné zemi EU, než ve které by chtěli být, třebana území ČR? Proč jich chce na našem území zůstat z celkového počtu pouzeminimum? Neměl bych být, jakožto uprchlík, vděčný zemi, která mě přijme, byťnedosahuje úrovně komfortu Německa či Švédska? Neměl bych, jakožto uprchlík,udělat ABSOLUTNÍ maximum pro to, abych se v zemi, která mě přijala, conejlépe integroval a byl pro ni do budoucna přínosem?

Předem děkuji za Vaše odpovědi

Mějte pěkný den

11 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik