Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu zástupné téma pro nejmladšího ministra zemědělství v naší historii. Komunismus asi vůbec nepamatujete, ale svou politikou ho silně připomínáte a přispíváte k jeho návratu. Dotační politika ve prospěch velkovýrobní lobby vedenou Agrární komorou a Zemědělským svazem, které jsou horší než komunistická strana ,nás vedou do pekel. Podařilo se jim zakonzervovat stav před rokem 1989.

0 0
možnosti

Naopak je pro mladé a dopad to má taktéž negativní v tom směru, kdy svojí nezkušeností a velkou svobodou, téměř žádnou disciplínou, ženou společnosti a Evropu do pořádného chaosu. Tato země spíše není pro lidí přes 40 let !!!

Společnost hodně popošla a vyzrála a do popředí se dostal svobodný rozvoj jedince, jež se chce duševně rozvíjet i když zatím jen konzumně a má už dávno jiné hodnoty.

Nechce se uskromnit hned v počátku svých možností, když má život a zkušenosti před sebou.

Navíc zapomínáte na podstatnou změnu v potřebách člověka, a tím je i úměrná výše případných motivací.

Takový dnešní blahobyt a servis už jen tak nezaplatíte ... .

Zapomínáte dále na charaktery lidí a ne každý je nastaven jako vy... . Klidně když nás bude 7 miliónů, budeme mít vyspělou občanskou duševní společnost, byť starší, vlastní průmyslníky a podnikatele a kapitál zůstane u nás ... .

Preferuji raději starší společnost, ale kulturní, občanskou, demokratickou a duševně vyspělou, než státní dotování populace která se nakonec nebude umět začlenit do života a bude příjemcem ... .

1 0
možnosti
Foto

Platy ministrů (příp. poslanců, senátorů či prezidentů a viceprezidentů různých naprosto v tomto státě nepotřebných Svazů) jsou k založení rodiny úplně nejvhodnější - tak se snažte pane ministře zemědělství, protože nejpozději příští rok v létě ve své funkci (a zřejmě na dost dlouho!) - končíte...8-o

0 1
možnosti

Kupecké počty v této oblasti bohužel nefungují. Není to jen o množství dětí, ale i tom, jestli se zapojí do pracovního procesu. A když, tak jak, protože pokud si tu pod dohledem milionu úředníků bude zbytek navzájem stříhat vlasy a počítat daně, tak se systém položí tak jako tak.

Změny systému, kdy potomstvo není zdrojem výdělku, ale zdrojem slev na dani a totiž výrazných jsou potřeba. Souhlasím. A pak ještě zásadní změny ve školství, zdravotnictví, státní správě a až ty budou, tak teprve budeme moct uvažovat o zlepšování. Protože to o čem mluvím předtím je náprava špatného stavu a předchozích chyb.

Jo a včera bylo pozdě. Opravdu.

0 0
možnosti
Foto

Pane ministře nikdy nebyly tak dobré podmínky mít děti jako dnes. Nikdy u nás nebyla tak vysoká životní úroveň. Ani různe socialní vymoženosti v minulosti nedaly rodinám s dětmi tolk co mají dnes. A přesto porodnost klesá.

Problém není v špatných podmínkách, ale v pohodlnosti. Je totiž mnohem jednodušší než chodit do práce, jezdit na dovolené, bavit se...než se starat o děti.

Dnes se na ženu co zůstane doma s dětmi hledí málem jako na vyžírku co zneužívá systém. Neustále se hledají nové způsoby jak co nejrychleji dostat ženy do práce místo aby pečovaly o děti...

Jediné co může situaci změnit je změna způsobu myšlení. Ale v okamžiku kdy se začne rodit více dětí logicky dojde k poklesu ekonomiky-k tomu dobrovolně dojdeme jen stěží.

Dokud nedojde k nějakému velkému světovému otřesu a radikálnímu snížení bohatství tak se bude porodnost stále snižovat.

PS. K pěti dětem gratuluji, máme je taky a už i 3 vnoučata:-)

0 0
možnosti

Předesílám, že jsem vysokoškolačka a mám 4 děti. Z doby, kdy se stát rozhodl finančně podpořit mladé rodiny (tzv. Husákovy děti). Dnes koncepce podpory rodiny zcela chybí. Místo toho se EU rozhodla pro sebevražednou politiku - dovézt si chybějící populaci ze zahraničí. Kdyby miliardy, které proimigrační politika bude stát, věnovala na podporu evropské rodiny, mohli jsme se bez imigrantů obejít. Mladé rodiny nemají více dětí hlavně z finančních důvodů - ne všechny ženy chtějí studovat vysokou školu nebo dělat kariéru. A ty, které chtějí, musí dostat pomoc jak v zaměstnání, tak ve formě dostatečných počtů školek. Pro školní děti by měly existovat finančně nenáročné zájmové kroužky, dotované státem, ne jako teď, kdy mimoškolní činnost je finanční luxus. Mít děti by mělo být IN, to by měla být správná propaganda jak v televizi, tak ve školách, ne propaganda o tom, jak si sem nastěhujeme muslimy. Matky by měly být protěžované a ctěné. Fungující rodina by měla být ve sdělovacích prostředcích dávaná příkladem místo různých alternativních nefunkčních modelů. Samozřejmě finanční podpora by se měla týkat jen takové rodiny, která se o děti řádně stará, která vychovává živitele budoucí generace, ne rodiny, která si pořizuje děti jen jako generátor sociálních dávek. Předpokládám, že KDU-ČSL by měla ve vládě prosazovat tuto politiku s velkým důrazem. Bohužel, zatím to není vidět.

6 1
možnosti

Prispevky na deti maji byt realizovany odpoctem z danoveho zakladu a ne rozdavanim hotovych penez do natazenych rukou. Jak rekl Jezis : kdo nepracuje, at neji - kdyz uz ma potrebu se vyjadrovat nekdo z KDU.

0 0
možnosti
Foto

Pokud má rodina více dětí tak zpravidla jen jeden z rodičů může do práce. Kolik by musel mít plat aby mu výrazně pomohl odpočet z daňového základu?

1 0
možnosti

P58e45t76r 90D35r97a76p57a20l

11. 4. 2016 14:50

pan Jurečka se na problém dívá pohledem sedláka z minulého století...víc dětí, víc levné pracovní síly. Ale doba se změnila a to zcela diametrálně. Navíc vychází z premisy, že ty děti budou opravdu ekonomicky činné, přičemž jako by neviděl, že zde po desítky let a několik generací máme skupiny obyvatel, kterým právě plození dětí slouží k bezpracnému výdělku ve stále se opakujícím kolotoči. Takto opět vytahuje vyjímky z vyjímek už tak nepřehledných daní a chce, aby jedna skupina obyvatel přispívala té druhé. Cesta není v tom, někoho oškubat víc než jiného a někoho zvýhodnit víc, než je nutné. Cesta v ufinancování sociálního státu je v tom, že co se vybere bude užito racionálně a ne rozkradeno, že pandury nebudou stát dvakrát tolik co jinde, že dálnice nebude dražší než v Německu, že zajištění předsednictví EU nebude desetinásobně předražené atd atd...ale to bychom asi po politicích chtěli příliš.

1 0
možnosti

Vy jste génius. N rozdíl od pana Jurečky zastáváte moderní názor, že čím méně dětí, tím více prostoru pro muslimské imigranty.

Jděte k čertu, pane, a to co nejdříve!

0 0
možnosti

Vše co popisujete, je velmi pěkné. Bohužel jak to často bývá, je to zas jen další proklamace, která nemá šanci dojít naplnění.

Je několik aspektů, které by museli být splněny, aby se rodil větší počet dětí.

1. Dnes se bohužel i díky členství v EU stal pojem "rodina" téměř pejorativním. Nemám nic proti homosexuálům, ale právě jim se dostává daleko větší podpory a propagace než klasické rodině.

2. Již léta chybí naprosto jasná kocepce založená na demografických studiích a s nimi spojený rozvoj předškolních zařízení, takže rodič má jen velmi malou šanci umístit dítě do jeslí či školky. To se ale musí dít s předstihem a ne až 5 minut po dvanácté.

3. Podpora rodiny nesmí probíhat jen formou sociálních dávek. To v podstatě demotivuje značnou část populace k pracovním návykům a v podobném duchu vychovávají své děti. K čemu je mi rodina se sedmi dětmi, kde ani jeden z rodičů nepracuje, nemá pracovní návyky a tím pádem je velmi pravděpodobné, že ze sedmi dětí vychová sedm nepracujících. Takže daleko účelnější je daňové zvýhodnění, případně i snížení odvodů do sociálního systému.

4. Neexistuje program bydlení. Zde stát léta provádí jen experimenty, které vesměs zůstávají bez efektu. Mělo by existovat něco jako startovací bydlení pro rodinu, které jim poskytne zázemí a bude na dobu určitou.

4 0
možnosti

Napsal jste to hezky, ale v jednom bodě jste mě zklamal. Nevím o tom, že by homosexuálové byli nějak více podporovaní než ostatní.

Pokud si i přesto myslíte, že v prvním bodě mluvíte pravdu, prosím, poučte mne, jaké mám jako homosexuál výhody a v čem jsem více podporován než ostatní.

Jinak se nedá říct, že by homosexuálové obecně nějak byli proti rodinám. Aspoň já určitě ne, protože z jedné takové standardní rodiny sám pocházím. :-)

0 0
možnosti

Stát dnes intensivně pracuje PROTI rodinám.

Mít děti je téměř sebevražda.

3 1
možnosti
Foto

O32t93a 49V44á86l81e82k

11. 4. 2016 15:10

Stát by jistě mohl a měl dělat více pro rodiny s dětmi. Mít děti ovšem rozhodně není sebevražda, ale radost. Narození dítěte patří k nejlepším životním událostem. Děti se rodily i za války, i v době, kdy existenční jistoty byly minimální.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS