Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S tou Francií a 2 dětma to možná je trochu jinak. Někde jsem četl, že u původních obyvatel Francie se pohybuje porodnost mezi 1,4-1,5 a u importované muslimské populace mezi 4-5 dětí na ženu. Průměr by mohl být, jak píšete 2 děti ale taky jsem v té souvislost četl předpoklad, kdy bude Francie muslimská.

0 0
možnosti
Foto

Rodiny v "západním" Německu se i bez těch socialních pobídek měly mnohem lépe než v tom východním. Stejně tak dnes mají lepší podmínky rodiny v Německu než ve Francii.

Problém není v penězích.

0 0
možnosti
MC

Žijete v bludech a vytváříte abstraktní demokracii. Žádné dotace nejsou spravedlivé a to ani ty na děti. Každá soudružská dotace je hanebný čin. Pouhá přirozená solidarita je správným a poctivým ukazatelem morální vyspělé svobodné společnosti. Falešné altruismem provoněné prohlášení jsou likvidačním nástrojem a zmarem lidské civilizace.

0 2
možnosti
JP

Já si myslím, že není rozhodující kolik dětí se rodí, ale na tom, jak jsou vychovávány. U nás drží porodnost Romové - a vytrhne to náš důchodový systém? Podobně jako ve Francii drží porodnost muslimové - a v dospělosti je jich hodně nezaměstnaných a dělají tam bugr. Takže kecy o tom, kolik je třeba dětí pro důchodový systém, jsou pouhé kecy, protože nezohledňujete např. produktivitu práce. Ano, dřív byli třeba tři pracující na jednoho důchodce, dneska třeba jen dva. Zahrnujete do svých počtů i to, kolik lidí je celoživotně příjemci sociálních dávek? Jakým jsou tito lidé přínosem pro důchodový systém? Pokud by nebyli a donutili jsme je pracovat, měli by se důchodci lépe? A co dotace? Co kdybychom snížili dotace na kdejakou pitomost, tak bychom jistě mohli důchodci přidat víc než ubohých 40,- Kč.

Na problém je třeba se dívat komplexně, ne jen vytrhnout jeden argument a na ostatní se vykašlat.

3 1
možnosti
JC

Nesouhlasím s Vámi.

Je samozřejmě nutné děti dobře vychovávat a tak např. Bangladéš přes svou extrémní lidnatost lidstvu žádný pokrok nepřinesl na rozdíl třeba od mnohem prázdnějšího Ruska, ale v zásadě stále platí, že vyšší hustota obyvatel přináší větší civilisační pokrok a větší vzdělání občanstva a větší výskyt zvlášť inteligentiních lidí...

Velký národ nelze nikdy zašlapat do země a malý národ se musí pořád bát...

Čím větší počet zkoumaných subjektů, tím delší křídla GaussLorenzovy křivky statistického rozložení jevů...

Prostě a zkrátka, čím více malých Čechů dnes, tím lépe na tom Češi v budoucnu budou!

1 1
možnosti
JC

Že státní pronatalitní politika může být velmi efektivní, to nám ukázala éra Husákova.

1 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik